dilluns, 7 de març del 2016

CAIXA 8 DE MARÇ




Com cada any, des d'un Bosc de llibres hem remenat i buscat àlbums il·lustrats que parlen de qüestions de gènere. Enguany hem afegit a la caixa algunes novetats, esperem que els alumnes, pares i mestres de l'escola puguem treballar qüestions de gènere des de diferents  punts de vista amb aquesta selecció!





La nena dels pardals


Basat en un fet històric de la Xina del segle passat, quan el president Mao Zedong va dictar una llei per exterminar tots els pardals perquè eren els culpables de menjar-se tot el blat dels camps, la Ming-Li decideix salvar tants pardals com pugui. Aquest gest valerós serà una lliçó per als qui no van saber veure la importància de cada espècie en el cicle de la vida.

Aspectes a treballar:

- Nens i nenes.
- Aspectes socials.
- La vida al camp.
- Ecologia

Adreçat a:

- Cicle Mitjà i Superior de Primària
- Secundària

La Gallina crestablava



La gallina Crestablava no és una gallina com les altres, a ella no li agrada pondre ous,  a ella li agrada llegir i, principalment, li agraden les històries de pirates, per això es posa un pegat de pirata a l'ull i es pinta la cresta blava. Al granger, que viu en una  realitat on només li importa allò material, no li fa gens de gràcia que la gallina Crestablava no pongui ous. Però la gallina Crestablava és tan sincera i viu amb tan entusiasme les històries de pirates que de mica en mica, el granger s'adona que aquesta gallina és molt especial i que potser no li fa guanyar diners, però el fa molt feliç.

Aspectes a treballar:

- Rol sexual
- Coratge, valentia i tenacitat
- Respecte a les persones
- Llibres i lectura

Adreçat a:

- Infantil
- Primària

Petita & Gran Amelia Earhart



"A la petita Amelia li agradava somiar que estirava les ales i es posava a volar." 

Així comença aquesta fantàstica història d'una nena que tenia un somni i no va parar fins que va fer-lo realitat. L'Amelia Earhart va ser una aviadora valenta i intrèpida amb un gran esperit aventurer que la va portar a ser la primera dona a creuar l'oceà Atlàntic en avioneta, i la primera a fer-ho sola!
L'Amelia és una llegenda del món de l'aviació, i amb la seva història, l'editorial Alba ens regala el 4t volum d'una col·lecció de contes amb la qual nens i nenes descobriran qui eren i què van aconseguir algunes de les dones més importants de la història contemporània.
No tingueu mai por i convertiu els vostres somnis en grans aventures perquè, com deia l'Amelia: si vols fer alguna cosa, fes-la.

Aspectes a treballar:

- La superació i la perseverança
- Lluitar pel teus somnis
- Obrir-se camí en un món d'homes
- Trencar estereotips de gènere

Adreçat a:

- Infantil
- Primària


Lili



Una vegada, en un poblet hi vivia una nena normal que es deia Lili. Bé, era normal tret d'una cosa... La Lili tenia els cabells VERMELLS com el FOC, cremaven tot el que tocaven. Per aquesta raó a la Lili li costava fer amics i ser tan diferent només li duia problemes... Què passaria, però, si al final ser diferent fos un avantatge?

Lili és un fantàstic àlbum il·lustrat que ens explica que tothom és únic, diferent i especial, i que aquesta és la nostra riquesa. Tots tenim un do o una capacitat per explorar i on no hi arribes tu, hi arribo jo. I cadascú ha de ser lliure, tal i com és.


Aspectes a treballar:

- Ser diferent és una riquesa
- Tots tenim habilitats, talents per explorar
- On no hi arribes tu, hi arribo jo
- La llibertat de ser com ets i el dret a que t'acceptin

Adreçat a:

- Infantil
- Primària

- Secundària

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada